Sănătate

Ambulanța Cluj, suprasolicitată de urgențe și sute de cereri de testare Covid. Studenții UMF au sărit în ajutor

Serviciul de Ambulanță al Județului Cluj este sufocat de solicitările de testare Covid-19, dar și de urgențe. Câțiva voluntari din cadrul UMF Cluj au sărit în ajutor.

 

Managerul Serviciului de Ambulanță Județean Cluj, dr. Horia Simu, a mărturisit pentru stirimed.ro că locurile în spitale lipsesc cu desăvârșire. 


 

Astfel, Ambulanța Cluj este sufocată de urgențe, transportul pacienților între spitale, dar și de testările pentru depistarea cazurilor de Covid-19, la care sunt 250 de solicitări:


„Ne lipsesc locurile în spitale, pentru că acum spitalele sunt blocate. Acum, activitatea noastră este pe 3 paliere: urgențele, transportul bolnavilor între clinici și testările. Avem peste 250 de solicitări pentru testări COVID, în așteptare. Două mașini merg doar la testări, iar ca să ajungem la toate cele 250 de solicitări, ne ia 2 – 3 zile”, a spus dr. Horia Simu.

Ajutor de la studenții UMF Cluj

Ambulanța Cluj a primit ajutor de la 9 studenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj, care merg la testările de Covid-19.


„Avem 9 voluntari, studenți în anii 5 și 6 la UMF Cluj, care ne ajută, merg la testări. Dar am mai avea nevoie de ajutor. De exemplu, ar putea să se implice mai mult farmaciile și medicii de familie în testări. La fel și serviciile private de Ambulanță. Și atunci ar scădea și numărul de solicitări către SAJ”, a adăugat managerul SAJ.

CITEȘTE ȘI:


RISCURILE echipajelor de pe ambulanță în epidemia de COVID19: „Am luat pungi în picioare, am lipit costumul cu bandă adezivă. Știi când îl îmbraci, dar nu știi când îl dai jos.” - GALERIE FOTO

 

Primele intervenții ale unei tinere cu Ambulanța Cluj. „Am văzut cazuri care m-au marcat sufletește”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter