Sănătate

Pfizer cere autorizație de urgență pentru vaccinarea contra Covid a copiilor de 5-11 ani

Companiile Pfizer și BioNTech cer eliberarea unei autorizații de urgență pentru vaccinarea împotriva Covid-19 a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani. Solicitarea vine în contextul în care rata de infectare la copii a crescut semnificativ.

 

 


Potrivit Washington Post, citat de biziday.ro, companiile farmaceutice Pfizer și BioNTech solicită FDA (Autoritatea pentru medicamente) eliberarea unei autorizații de urgență care să permită vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

 


Cererea a fost făcută în contextul în care tot mai mulți copii din această categorie de vârstă se infectează cu Covid-19. În SUA este estimat un număr de 28 de milioane de minori sunt eligibili pentru vaccinare, în cazul în care autorizația de urgență este eliberată.

În această situația, vaccinul companiilor Pfizer și BioNTech va fi primul administrat în SUA la copiii mai mici de 12 ani.


Cele două companii vor ca o doză de 10 micrograme pentru copii, mai scăzută decât cea pentru adulți, să fie aprobată de FDA. 

Președintele Academiei Americane de Pediatria, dr. Lee Savio Beers, a cerut Autorității pentru medicamente să acorde prioritate vaccinurilor împotriva Covid-19, fiindcă numărul de infectări din cauza variantei Delta este unul ridicat.


Situația este similară și în România. Ultima raportare a Grupul de Comunicare Strategică, făcută joi în jurul orei 13:00, arată că 417 de minori sunt internați în spitalele din țară, dintre care 395 sunt internați în secții și 22 la ATI.

În ultimele 24 de ore a fost raportat chiar și un deces la categoria de vârstă 10-19 ani. Cu o zi în urmă a fost raportat un deces la categoria de vârstă 0-9 ani, iar alte două la categoria de 10-19 ani.


CITEȘTE ȘI:

22 de copii sunt internați la ATI, iar un minor infectat cu COVID a MURIT în ultimele 24 de ore

 

Maraton de vaccinare pentru copii, „cadou” de 1 iunie. Cei cu vârsta de peste 12 ani ar putea fi imunizați

 

abonare newsletter