Sănătate

România ar putea ajunge la un DEZASTRU: 17.000 de cazuri COVID pe zi. Soluția rămâne VACCINAREA

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat, vineri, că unul dintre scenariile Ministerului Sănătății arată că am putea ajunge la 17.000 de cazuri de COVID-19 pe zi.

 

 


„Sunt prognoze care merg până la 17.000 de cazuri pe zi. Cel mai probabil, SARS-Cov-2 va exista alături de noi pentru o lungă perioadă. Cel mai probabil vor exista și alte valuri ale pandemiei. Acesta însă va fi unul destul de puternic, destul de intens”, a declarat Andrei Baciu, la Digi 24.

 


El a vorbit și despre persoanele care nu sunt vaccinate, în special medicii și personalul medical, subliniind că fake news-ul a contribuit considerabil la acest lucru.

„Toate persoanele care încă nu au luat decizia de a se vaccina au luat această decizie din motive de siguranță. Au considerat că această decizie îi ține în siguranță. Și aici intervine partea de fake news. Întregul corp medical din România nu se identifică în totalitate cu corpul științific care a prelucrat aceste argumente referitoare la vaccin”, a spus secretarul de Stat.


Motivele pentru care numărul cazurilor COVID au crescut brusc în România:

Baciu a precizat de asemenea care sunt motivele pentru care valul 4 al pandemiei de coronavirus este atât de periculos, recunoscând că autoritățile ar fi putut gestiona situația mai bine.

„Luna septembrie are poate cel mai mare impact din punct de vedere epidemiologic. Se întâlnesc grupuri de persoane care vin din diverse medii, după concendii, la școală. În luna septembrie vorbim de temperaturi care încep să scadă și activitatea se mută la interior. Sunt variabile care au un impact. Important este cum trecem peste acest val patru.


Sigur că lucrurile puteau fi făcute mai bine. Nu a știut nimeni care este cea mai potrivită abordare. Cel mai important lucru care a cauzat dezvoltării ulterioare a pandemiei este că nu avem o cultură a lucrului împreună. Atunci când toată societatea a acționat împreună, rezultatele s-au văzut”, a declarat Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății.

CITEȘTE ȘI:


Peste 1.000 de persoane CONFIRMATE cu COVID-19 internate la ATI

Ultimele Stiri
abonare newsletter