Sănătate

Clujul rămâne fruntaș la vaccinare

Coordonatorul CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiță, a prezentat situația actualizată privind rata de acoperire vaccinală a populației eligibile, Clujul și Bucureștiul având cea mai bună rată de vaccinare.

 

 


„În momentul de faţă, la nivelul municipiului Bucureşti s-a depăşit rata de acoperire vaccinală de 50% din populaţia rezidentă eligibilă, de peste 12 ani, mai exact este 50,15%, urmat judeţul Cluj, care are o rată de acoperire vaccinală de 46,32%”, a declarat Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă.

Conform medicului, 40% dintre județele țării au o rată de acoperire vaccinală peste media națională, de 30%, iar 55% dintre judeţe au o rată de acoperire vaccinală între 20 şi 30%, iar 2 judeţe - Giurgiu și Suceava, au o rată de acoperire vaccinală sub 20%, dar peste 19%.


În acelaşi timp, referitor la bilanţul vaccinărilor, şeful CNCAV a menţionat că până la data de 20 septembrie au fost vaccinate cu cel puţin o doză peste 5,38 milioane de persoane, 5,26 milioane de persoane având schema completă.

 


CITEȘTE ȘI

Bilanț COVID în școlile din Cluj. Peste 60 de cadre didactice și elevi CONFIRMAȚI cu COVID-19

Ultimele Stiri
abonare newsletter