Sănătate

Vaccinul Pfizer/BioNTech este „sigur şi bine tolerat" de copiii între 5 şi 11 ani

Vaccinul Pfizer/BioNTech împotriva COVID-19 este „sigur şi bine tolerat" de copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, iar doza adaptată declanşează un răspuns imunitar „robust”, potrivit rezultatelor unui studiu anunţate luni de cele două companii farmaceutice.

Pfizer şi BioNTech intenţionează să transmită datele autorităţilor „cât mai curând posibil”, potrivit unui comunicat, în care se precizează că răspunsul imunitar este „comparabil” cu cel observat la tinerii între 16 şi 25 de ani care au primit vaccinul într-o doză mai mare.

Este vorba despre primele date clinice pentru această grupă de vârstă. Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) au autorizat vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna, bazate pe tehnologia ARN mesager, începând cu vârsta de 12 ani.


Ca urmare a răspândirii variantei Delta, „cazurile pediatrice de COVID-19 au crescut, începând din iulie, cu 240% în Statele Unite, subliniind necesitatea vaccinării”, a declarat Albert Bourla, director executiv al Pfizer.

Efectele secundare ale vaccinului, dozat la 10 micrograme în cazul grupei de vârstă 5-11 ani faţă de 30 micrograme pentru persoanele mai în vârstă, sunt „în general comparabile” cu cele observate la persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 şi 25 de ani, subliniază cele două companii farmaceutice.


Este vorba despre rezultate parţiale ale unui studiu realizat pe 4.500 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 11 ani în Statele Unite, Finlanda, Polonia şi Spania

Ultimele Stiri
abonare newsletter