Sănătate

Previziuni SUMBRE ale medicilor: „La sfârșit de octombrie, vom avea peste 15.000 de cazuri pe zi”

Directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică, medicul Adriana Pistol, afirmă că dacă populaţia va continua să nu se vaccineze şi să nu aplice măsurile de distanţare, România poate depăşi, în luna octombrie 15.000 de noi cazuri de infectare pe zi.

 

 


„Dacă populația nu va respecta regulile, iar rata de vaccinare nu va crește, vom ajunge spre sfârșitul lunii octombrie să avem peste 15.000 de cazuri pe zi.

După cum ați putut observa, în ultimele 7 zile, numărul total de cazuri s-a dublat. Azi avem o rata de pozitivare de 10%. Observăm o creștere a mediei de vârstă a cazurilor infectate, 48 de ani, și o creștere a mediei de vârstă a cazurilor decedate, de 71 de ani”, a declarat medicul Adrian Pistol.


Motivele care duc la creșterea numărului de infectări cu COVID-19

Primul este acoperirea vaccinală insuficientă. Cu doar 30% acoperire vaccinală în populația generală, din punct de vedere epidemiologic nu poți să controlezi evoluția unei epidemii, indiferent care ar fi aceasta.

Al doilea motiv este faptul că avem deja o transmitere comunitară extinsă la nivelul întregii țări, o nouă tulpină care are o rată de transmisivitate mult mai crescută față de celelalte tulpini.


Al treilea motiv este nerespectarea în totalitate a măsurilor de distanțare fizică, a portului măștii și a celorlalte măsuri de igienă, mai ales în condițiile în care am traversat o perioadă de mai mare mobilitate a populației, de concedii.

„Bătălia nu e pierdută, pentru că incă mai este timp să mergem de astăzi să ne vaccinăm. Iar acolo unde mergem la plimbare, in zone aglomerate, chiar dacă suntem pe stradă, să ne punem masca”, a încheiat medicul.


CITEȘTE ȘI

Numărul deceselor și a cazurilor noi în România, în creștere continuă de o lună. Unele țări vorbesc deja de „sfârșitul mini-valului 4”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter