monitorulcj.ro Menu
Sănătate

Două comune din Cluj, în scenariul ROȘU. Baruri închise, nunți interzise și alte restricții de mâine

Două comune din județul Cluj au intrat în scenariul roșu de funcționare după ce incidența cazurilor de COVID-19 a depășit 3 infectări la 1.000 de locuitori, potrivit datelor publicate de DSP Cluj.

Două comune din Cluj, în scenariul ROȘU. Baruri închise, nunți interzise și alte restricții de mâine

 

 


În următoarele unități administrativ-teritoriale: comuna Jichișu de Jos (3,45) și comuna Ploșcoș (4,82) unde incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1.000 de locuitori, se dispun, începând cu data de 15.09.2021, pe o perioadă de 14 zile, următoarele măsuri:

 


Lista restricțiilor din scenariul ROȘU

a) organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt interzise.
b) organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise.
c) organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt interzise.
d) activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber sunt interzise.
e) organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) sunt interzise.

f) activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este interzisă.
g) activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestor este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități. 
h) măsurile prevăzute la lit. f) și lit.g) se aplică şi operatorilor economici care desfăşoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent;
i) în situația în care activitatea operatorilor economici prevăzuți la lit. f) și lit. g) este restricționată sau închisă se permit repararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi ăuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.


j) prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spații special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu excepția celor prevăzute la lit. h), cu respectarea măsurilor de producție sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, al ministrului economiei, antreprenoriatului și turismului și al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările
ulterioare.
k) acitivitățile în baruri, cluburi și discoteci sunt interzise.
l) ctivitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spațiului în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică de 4/1.000 de locuitori cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană;
m) activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.
n) activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activități de administrare a piscinelor interioare este interzisă.

CITEȘTE ȘI:


Cluj-Napoca a trecut de pragul de 2 cazuri COVID la mie. Municipiul se pregătește de noi restricții

 

Restricții noi în Huedin și două comune din Cluj, de mâine. Au intrat în scenariul GALBEN