Sănătate

De ce nu mai sunt folosite izoletele? Arafat: „Își au locul până la o anumită limită”

Izoletele au fost intens utilizate la începutul pandemiei, însă ulterior, ele au dispărut din peisaj. În prezent, folosirea izoletei nu mai e necesară, spune Raed Arafat.

 

 


„La începutul pandemiei numărul cazurilor era foarte mic și nu știam multe despre virus. Izoletele erau foarte importante pentru a păstra pacientul izolat și de personalul medical și de anturajul lui.

 


Încet, încet, numărul cazurilor a crescut mult, dar în același timp am aflat mai multe despre virus și cum ne protejăm și izoletele nu mai erau justificate să le folosim când am ajuns la mii de pacienți”, a declarat Raed Arafat, la Digi 24.

El a mai spus că acestea au avut rolul lor în lipsa informațiilor despre noul virus, iar în prezent, nefolosirea lor este la fel de justificată precum era utilizarea acestora la începutul pandemiei.


„Izoletele au locul lor până la un anumit moment, până la o anumită limită. Folosirea lor la început a fost corectă și justificată”, a spus Arafat.

De asemenea, el a mai precizat că în cazul în care ar apărea din nou un nou virus despre care nu s-ar cunoaște multe lucruri, izolatele ar fi din nou folosite.

Ultimele Stiri
abonare newsletter