Sănătate

VIDEO. PROTEST împotriva desființării Institutului de Urologie și Transplant Renal Cluj. Medicii ies în stradă

Medicii și ceilalți angajați ai Institutului de Urologie și Transplant Renal protestează împotriva ministrului Sănătății și a desfințării instituției la care lucrează.

 

 


Angajații Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca (ICUTR) organizează un protest luni, la ora 12:00, împotriva ministrului Sănătății. 


 

Ce i-a supărat pe angajați a fost intenția acesteia de a desființa institutul la care lucrează:


„Luni 28 iunie 2021, ora 12:00, va avea loc protestul angajaților ICUTR Cluj-Napoca împotriva ministrului Sănătății Ioana Mihăilă și a intenției de desființare a Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Protestul va avea loc în curtea instituției, pe Str. Clinicilor, Nr.4-6. Cu această ocazie va avea loc o conferință de presă în care vor fi discutate problemele grave cu care se confruntă institutul, soluțiile propuse dar mai ales totalul dezinteres al Ministrului Sănătății de a asigura continuitatea activității Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca și a riscului de desființare a singurei instituții medicale capabilă să asigure transplantul renal în Regiunea de Nord-Vest a României”, au anunțat angajații.


Institutul de Transplat Renal funcționează într-o clădire veche de 100 ani

Angajații Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca au protestat luni în curtea instituției. 

Ei și-au spus problemele pe față și pe lângă acest lucru, și soluțiile. Medicii și ceilalți angajați sunt dezamăgiți de „lipsa de interes” a ministrului Sănătății Ioana Mihăilă în institut, având în vedere că există un risc ridicat ca acesta să fie desființat.


„Protestul nostru vizează atitudinea doamnei ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă din ultima perioada, vis-a-vis de Institutul de Urologie, și iminenta posibilitate de desființare a Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal.

Doamna ministru a refuzat, inițial, invitația noastră. La un moment dat a ajuns în Institut, într-o sâmbătă seară, cu o atitudinea sfidătoare, arogantă. Prima dată a dat vină pe manager, iar ulterior a revenit și a zis că ICUTR nu o duce rău financiar, nu are rate. La problemele noastre nu a avut nicio soluție și niciun răspuns. I-am spus despre problema spațiului, că locul în care funcționăm acum este impropriu. Este o clădire veche de 100 de ani. A spus să ne căutăm singuri spațiu”, a declarat Silviu Moga, manager demisionar.

CITEȘTE ȘI:

Se desfiinţează Institutul de Urologie şi Transplant Renal? Planul secret prin care cel mai mare institut din Transilvania ar putea ajunge sub comanda lui Petru Şuşcă

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter