Sănătate

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică la UBB Cluj: „Va crește numărul cazurilor de COVID-19”

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică de la Universitatea Babes-Bolyai, a transmis un mesaj ferm către toți cei care se așteaptă ca pandemia de COVID-19 să dispară complet.

 

 


Într-un interviu acordat celor de la TVR, Cherecheș, fost consilier onorific la Ministerul Sănătății, a declarat că scăderea ratei de infectare COVID-19 se datorează vremii și nu neaparat efortului făcut de autorități.
 

„Rata incidenței COVID-19 a scăzut datorită faptului că este vară, iar oameni petrec mult imp afară. În plus, avem și un proect mare de oameni care s-au vaccinat. Situația se va menține la acest nivel doar pe perioada verii. În toamnă, când se răcește și vom intra din nou în case, ne putem aștepta ca rata incidenței să crească”, a declarat profesorul de la UBB.


Răzvan Cherecheș critică și autoritățile

Expertul în sănătate publică este de părere că autoritățile nu comunică foarte bine cu populația și din acest motiv ritmul de vaccinare a scăzut.

„Scăderea ritmului de vaccinare are legătură cu faptul că autoritățile nu comunică foarte bine și nu spun clar de ce este important să te vaccinezi și în ce măsură vaccinarea te protejează de valul patru din toamnă. Mă îndoiesc că valul patru o să fie la fel de mare ca precedentul, deoarece procentul persoanelor vaccinate va contribui mult. Nu cred că se va ajunge la un nou lockdown, dar vor fi din nou restricții în județele cu o rată de vaccinare mică”, a spus Cherecheș.

Ultimele Stiri
abonare newsletter