Sănătate

Vaccinare fără programare din 8 mai în toate centrele! Cum se va proceda

Românii se vor putea vaccina fără programare din data de 8 mai în toate centrele din țară. Autoritățile au pregătit câteva reguli pentru bunul mers al lucrurilor.

 

 


Vaccinarea fără programare va începe din data de 8 mai, iar persoanele peste 60 de ani se vor imuniza pe tot parcursul zilei, în timp ce restul categoriilor după ora 14:00. Persoanele programate vor avea prioritate însă în continuare la vaccinare, conform programărilor.

„Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și străini cu drept de ședere în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 extinde modalitatea de înscriere la vaccinare, fără programare în platforma electronică. Astfel, din 8 mai, românii se pot vaccina fără programare”, transmite CNCAV.


Vaccinarea fără programare, din 8 mai! Prezentare directă în centrele de vaccinare:

- În limita capacității centrelor și a dozelor disponibile;
- Cu utilizarea bonurilor de ordine eliberate în centre;
- Pe tot parcursul programului centrului, pentru persoanele de peste 60 de ani;
- După ora 14.00, pentru populația generală, cu vârsta sub 60 ani.


„Menţionăm că persoanele care optează pentru această modalitate extinsă de înscriere în procesul de imunizare vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) şi vor primi adeverinţa de vaccinare, conform procedurilor”, se arată în comunicatul CNCAV.

Pentru ca ritmul de vaccinare să fie accelerat, în perioada 4 - 11 mai, în şapte spitale militare din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara se desfăşoară maratonul vaccinării, 24 de ore din 24, astfel că orice persoană care doreşte să se vaccineze se poate prezenta direct în aceste centre, cu actul de identitate valabil, pentru imunizare cu vaccinul produs de compania BioNTech/Pfizer.

Ultimele Stiri
abonare newsletter