Sănătate

Liber la vaccinarea cu AstraZeneca, FĂRĂ PROGRAMARE! Doritorii se pot prezenta direct la centrele de vaccinare

Oamenii care vor să se vaccineze cu AstraZeneca nu vor mai avea nevoie de programare. Ei se pot prezenta în centrele de vaccinare doar cu buletinul.

 

 


Oamenii care vor să se vaccineze cu AstraZeneca nu mai au nevoie de programare începând de azi, potrivit Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

 


Luni s-a emis această hotărâre, care permite centrelor de vaccinare să imunizeze, la cerere, toți oamenii care se prezintă, indiferent dacă au sau nu programare. Reprezentanții CNCAV vor prezenta toate datele cu privire la această hotărâre astăzi, într-o conferință de presă.

Liber la vaccinarea cu AstraZeneca

Potrivit Biziday.ro, autoritățile vor ca vaccinarea cu AstraZeneca să fie permisă pentru absolut orice om care dorește să se imunizeze cu acest ser. De asemenea, au existat și multe cereri de la centrele de vaccinare, coordonatorii spunând că oamenii care se prezintă doresc să fie vaccinați cu AstraZeneca.


Potrivit datelor afișate pe platforma de vaccinare, acum două zile mai erau libere 65.000 de locuri pentru vaccinare cu AstraZeneca, în timp ce pentru Pfizer mai erau doar 50 de locuri libere.

Pe listele de așteptare sunt înscrise în jur de 590.000 de persoane, dintre care 550.000 pentru Pfizer, 27.000 pentru Moderna și doar 8.600 pentru AstraZeneca.


CITEȘTE ȘI:

Vaccinul AstraZeneca sau Pfizer și Moderna? Expert UBB: „Alegeți între un costum de schi sau un cojoc și niște izmene” VIDEO

abonare newsletter