Sănătate

„Picătura de viață”, inițiativa studenților de a oferi o șansă la viață celor ce au nevoie de sânge

„Picătura de viață”, un proiect organizat de studenți, destinat, în mare parte, acestora, reprezintă o invitație la a dona sânge pentru cei ce au nevoie disperată de acesta. Află orașele și centrele unde se va desfășura proiectul.

 

 


Doar 1,7% din populația României donează sânge, număr nesemnificativ în comparație cu nevoia indispensabilă a pacienților. Zeci de intervenții sunt zilnic amânate, în spitale, din cauza lipsei de grupe sanguine potrivite.

Inițiativa studenților români


Așadar, ca un îndemn către cei ce nu și-au găsit până acum curajul să doneze sau au tot amânat acest lucru, din diferite motive, atât studenții din Cluj, cât și cei din restul țării, au organizat, prin asociația AMICUS, un proiect ca să încurajeze românii la a dona sânge.

„<> își propune să mobilizeze tineri studenți din întreaga țară, pentru ca împreună să putem oferi pacienților unul dintre cele mai frumoase daruri: șansa la viață. Provocăm pe cei peste 500.000 de studenți ai țării noastre să facă acest pas, marcând data în calendar ca fiind prima dintr-un șir lung de obiceiuri similare. Dorim să transformăm picătura în infinit!” a declarat unul dintre organizatorii evenimentului.


O săptămână în care poți fi și tu parte din schimbare

Timp de o săptămână (29 martie – 2 aprilie 2021), centrele de donare vor funcționa între orele 7:30-12:30 în 9 orașe (Cluj, Târgu-Mureș, Arad, Brașov, Timișoara, București, Iași, Craiova și Chișinău). Astfel, o mulțime de studenți și nu numai vor avea oportunitatea de a dona sânge. În Cluj, centrul unde se va putea dona va fi pe strada Nicolae Bălcescu nr. 18.


Pentru mai multe detalii legate de organizare sau locația centrelor din alte orașe, doritorii se pot informa pe paginile de socializare a asociației AMICUS sau pot accesa link-ul https://fb.me/e/GGWplEmn.

Ultimele Stiri
abonare newsletter