Sănătate

Valeriu Gheorghiță nu recomandă alcoolul în preajma vaccinării. Care este explicația?

Coordonatorul campaniei de vaccinare naționale nu recomandă alcoolul în preajma vaccinări, deoarece scade imunitatea.

 

 


Valeriu Gheorghiță susține că alcoolul nu are o legătură directă asupra eficacității vaccinului anti-COVID. Cu toate acestea, coordonatorul campaniei de vaccinare naționale nu recomandă consumul de alcool, deoarece reduce imunitatea.

 


Valeriu Gheorghiță nu recomandă consumarea alcoolului înainte de vaccinare, chiar dacă alcoolul nu influențează direct efectul vaccinului, doar că scade imunitatea.

„Categoric descurajam și recomandăm reducerea la minimum a consumului de alcool. De aceea persoanele care au această obișnuință... trebuie să înțelegem că prin consum de lungă durată vom înregistra o scădere a răspunsului imun, deci este un motiv de imunodepresie, de diminuare a răspunsului imun post vaccinare. În condițiile în care în ziua vaccinării sau după există o expunere la cantități variabile de alcool, nu există un impact direct asupra eficacității vaccinului sau asupra profilului de siguranță, altul decât cel legat strict de consumul de alcool. Nu există date care să arate un profil de siguranță nefavorabil, dar evident că nu recomandăm consumul de alcool în nici un context”, a declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit Mediafax.


CITEȘTE ȘI:

Cât de eficient este vaccinul AstraZeneca? Răzvan Cherecheș explică cât de bun este serul britanic

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter