Sănătate

Dozele de vaccin Pfizer încă nu au ajuns la Cluj! Ce spune subprefectul?

Avionul care trebuie să transporte peste 23.000 de doze de vaccin Pfizer va ajunge luni în Cluj.

 

 


 

Avionul care trebuie să aducă peste 23.000 de doze de vaccin Pfizer va ajunge abia luni la Cluj, spune subprefectul Clujului, Irina Munteanu. Dozele sunt așteptate de o săptămână, dar din cauza condițiilor meto zborurile au fost amânate.


 

„Transportul cu vaccinul Pfizer va ajunge luni în Cluj, dar acest lucru nu va împiedica procesul de vaccinare”, a declarat pentru monitorulcj.ro subprefectul Clujului.


Dozele de vaccin Pfizer întârzie de o săptămână, din cauza condițiilor meteo din Germania, unde există căderi masive de zăpadă, dozele de vaccin nu au putut fi transportate cu zborul care era pregătit inițial pe data de 8 februarie. Ieri, 13 februarie, trebuia să fie al doilea zbor, însă aceasta s-a anulat.

Transportul trebuia să ajungă sâmbătă, 13 februarie, dar nu a mai decolat din Germania. Trebuiau să ajungă 23.400 de doze de vaccin Pfizer / BioNTech în Cluj, care să fie transportate în containăre speciale cu cu gheaţă carbonică şi folie etanşă. Centrul de stocare din Cluj se află la Spitalul Militar, fiind singura unitate care are un frigider special care poate răci vaccinul suficient de mult. Aceasta este a noua tranșă de vaccin de la Pfizer, următoarea fiind programată pe data de 22 februarie.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Peste 20.000 de doze de vaccin Pfizer nu au ajuns la Cluj

abonare newsletter