Sănătate

Începe vaccinarea cu AstraZeneca și la Cluj! Unde vor fi cabinetele medicale?

Începe vaccinare cu AstraZeneca și la Cluj! Începând de astăzi, 10 februarie vor fi operaționale zece cabinete exclusiv pentru imunizarea cu AstraZeneca.

 

 


În județul Cluj vor fi operaționale alte 10 cabinete de vaccinare împotriva COVID-19, pentru imunizarea cu vaccinul de la AstraZeneca, începând de astăzi, 10 februarie. Acestea fac parte din cele 180 de cabinete medicale care urmează să fie deschise la nivel național.

 


Astfel, la Cluj-Napoca vor fi 6 cabinete separate dispuse la Școala Generală „Iuliu Hațieganu” și la Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania”, exclusiv pentru vaccinarea cu AstraZeneca, la fel câte unul în Huedin, Florești, Chinteni și Mociu

Cine se poate vaccina cu AstraZeneca?

Înscrierea pentru vaccinare se poate face începând de astăzi și se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale, acest tip de vaccin fiind recomandat pentru 18-55 ani.


Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro

Programarea pentru AstraZeneca începe astăzi, 10 februarie și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie - 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.


Ca element de noutate, pentru buna desfășurare a activității de vaccinare, programarea se va realiza în același cabinet atât pentru prima doză, cât și pentru rapel, la 56 de zile.

Modalități de programare:

1. În platforma informatică de către beneficiar, angajator sau aparținător
2. Prin intermediul medicului de familie/curant
3. Prin Call Center, la numărul unic 021.414.44.25
4. Prin intermediul direcțiilor de asistență socială de la nivelul primăriilor


CITEȘTE ȘI:

10 cabinete din Cluj vor fi destinate vaccinării cu AstraZeneca. Când începe imunizarea?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter