Sănătate

Dozele de vaccin Pfizer, blocate în Germania, ajung într-un final în țară. 23.400 de doze sosesc azi pe aeroportul Cluj

23.400 de doze de vaccin, alocate pentru campania de vaccinare din Cluj, au întârziat două zile. Dozele blocate în Germania sosesc azi pe aeroportul din Cluj.

 

 


Cele 23.400 de doze de vaccin Pfizer BioNTech au fost blocate în Germania din cauza condițiilor meteo precare, ce nu au permis transportul acestora în România.

 


Cu toate că dozele de vaccin trebuiau să ajungă la Cluj luni, 8 februarie, au existat întârzieri de două zile. Irina Munteanu, subprefect de Cluj, a anunțat că azi, 10 februarie, vor ajunge pe aeroportul din Cluj-Napoca dozele de vaccin Pfizer mult așteptate, la ora 11:05.

În prima zi de întârziere, subprefectul a explicat că centrele de vaccinare nu au avut de suferit în lipsa dozelor Pfizer, fiindcă s-au asigurat că există rezerve pentru încă trei zile. Miercuri, 10 februarie, ar fi fost ultima zi din acele rezerve, care ar fi putut să dea peste cap campania de vaccinare, dacă noi doze nu ar fi apărut.


Până în prezent, 52.793 persoane din județul Cluj s-au vaccinat împotriva COVID-19, în total. 34.839 au fost vaccinați în etapa I, iar 17.954 în cea de-a doua etapă de vaccinare. Totalul de reacții adverse este de 245.

Ultimele Stiri
abonare newsletter