Sănătate

Rectorul UMF Cluj s-a vaccinat! „Mă vaccinez, deci gândesc. Gândesc, deci exist.”

Anca Buzoianu, rectorul UMF Cluj, s-a vaccinat astăzi, 22 ianuarie, împotriva COVID-19.

 

 


Rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca s-a vaccinat împotriva COVID-19. Ulterior, Anca Dana Buzoianu a postat pe Facebook o fotografie din timpul procesului de vaccinare și a scris: „Parafrazându-l pe Descartes. Mă vaccinez, deci gândesc, gândesc, deci exist.”

 


Rectorul UMF Cluj a anunțat deja de ceva timp că urmează să se vaccineze, iar odată cu acest anunț a și explicat care sunt motivele pentru care a făcut-o.

De ce s-a vaccinat rectorul UMF Cluj?

Rectorul universității clujene de medicină a mărturisit care sunt motivele pentru care a ales să se vaccineze. Primul motiv este frica de îmbolnăvire cu COVID-19: „În primul rând pentru că îmi este frică de această boală parșivă care poate fi letală. S-a dovedit că vaccinarea anti-COVID-19 împiedică dezvoltarea formelor severe ale bolii.”


Totodată, Buzoianu consideră că este responsabilă de sănătatea oamenilor care o înconjoară, iar acțiunile sale ar putea să aibă consecințe, depinzând de comportamentul pe care îl abordează: „În al doilea rând, mă simt responsabilă pentru cei dragi mie pe care doresc să-i protejez: familia mea, prietenii, colegii. Mă simt responsabilă pentru întreaga comunitate. Respectul pentru cei din jur trebuie să ne ghideze comportamentul.”

Un alt motiv este faptul că vaccinarea e cea mai eficientă metodă pe care o avem în prezent, pentru combaterea virusului pandemic: „Nu în ultimul rând, pentru că vaccinarea este cea mai sigură, eficientă și rapidă cale de a reveni la viața noastră dinainte pe care ne-o dorim cu toții.”


CITEȘTE ȘI:

Vaccinul anti-COVID19, calea cea mai scurtă spre o viață normală. Rector UMF: „Aștept cu nerăbdare să mă vaccinez”

 


O studentă la UMF Cluj, care s-a vaccinat: „Am făcut-o în memoria celor 1.9 milioane de oameni care au murit de COVID19!” FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter