Sănătate

Call center-ul Spitalului de Copii din Cluj-Napoca, recunoscut de OMS ca „exemplu de bune practici”

Call center-ul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca a fost recunoscut de Organizația Mondială de Sănătate (OMS) ca exemplu de bune practici în domeniul accesului la servicii medicale.

 

 


Call center-ul Spitalului de Copii din Cluj-Napoca, ALOPEDI 0364-917, a fost recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății ca un exemplu de bună practică în ceea ce privește îmbunătățirea accesului la sistemul de sănătate.

 


„Dovedindu-și viabilitatea pe parcursul celor șapte ani de funcționare, timp în care au fost ajutați peste 65.000 de copii, ALOPEDI a devenit treptat un model de succes al felului în care o autoritate publică – Consiliul Județean Cluj și o instituție medicală de prestigiu au reușit să pună bazele unui proiect medical digital, extrem de solid”, a transmis Consiliul Județean Cluj.

Chiar dacă serviciul a fost la început unul local, în prezent, ALOPEDI a devenit un serviciu accesat la nivel național de către mii de părinți, atât din România cât și din diaspora.


Părinții apelează în regim non-stop telefonul „la capătul căruia răspunde o echipă medicală profesionistă”, din aproximativ 40 de medici pediatri cu experiență.

Acest serviciu a fost recunoscut chiar și la nivel mondial:


„Având în vedere succesul înregistrat, dar și beneficiile evidente pe care le generează, în special pe perioada pandemiei când interacțiunile umane sunt menținute la un nivel minim, O.M.S. și-a exprimat intenția fermă de colaborare cu reprezentanții domeniului medical din România în vederea instituționalizării și integrării acestui serviciu în sistemul de telemedicină național. Scopul acestui demers este de a replica și extinde proiectul în cât mai multe unități pediatrice, inclusiv de pe teritoriul altor țări”, adaugă instituția.

Rolul call center-ului ALOPEDI este acela de a-i sprijini și îndruma pe părinții copilului bolnav ca să poată să acceseze sistemul de sănătate eficient.


CITEȘTE ȘI:

Căutarea a luat sfârșit! Consiliul Județean va construi Spitalul Monobloc de Copii în Becaș

 

Noi imagini ȘOCANTE la Spitalul de Copii! Un ȘOBOLAN, „vedetă” printre pacienți. FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter