monitorulcj.ro Menu
Sănătate

Peste 30 de județe din țară au atins capacitatea maximă de programare pentru vaccinarea anti-COVID. Se va prelungi perioada de programare

În 31 de județe din țară a fost atinsă capacitatea maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni. Autoritățile au decis să prelungească perioada de programări pentru vaccinarea anti-COVID.

Vaccinarea anti-COVID continuă în România

 

 


Reamintim faptul că, în conformitate cu Strategia națională de vaccinare și cu recomandările ferme ale Agenției Europene a Medicamentului, repartizarea dozelor către centrele de vaccinare se face pentru asigurarea primei administrări și, în mod obligatoriu, a rapelului.

 


Potrivit situației raportate la ora 14:00, erau în continuare disponibile programări în județele Alba, Bihor, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți și Suceava, conform datelor din Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) și preluate de platforma informatică de programare dezvoltată de STS.

Având în vedere calendarul estimat de livrare a dozelor de vaccin, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a solicitat Serviciului de aTelecomunicații Speciale (STS) actualizarea platformei de programare pentru a putea permite continuarea programărilor persoanelor din etapele I si II, începând cu 1 martie, în centrele de vaccinare deja existente. Totodată, în scurt timp, vor fi deschise noi centre de vaccinare la nivelul fiecărui județ, care vor permite programări și pentru date mai apropiate, începând cu data de 8 februarie.


„Campania de vaccinare continuă conform planificării, asigurând zilnic rapelul pentru persoanele deja vaccinate cu prima doza, cât și vaccinarea persoanelor nou programate. Calendarul programărilor și suplimentarea numărului de locuri de programare se stabilesc în colaborare cu INSP și cu direcțiile de sănătate publică”, a transmis CNCAV.

CITEȘTE ȘI:


HARTA centrelor de vaccinare anti-COVID-19 din Cluj-Napoca