Sănătate

Raed Arafat a spus că masca va fi obligatorie până când 70% din populație se va imuniza împortiva COVID19

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a explicat pentru cât timp va mai fi obligatorie masca de protecție.

 

 


Red Arafat a spus că masca va fi obligatorie în continuare, până când 70% din populație se va vaccina anti-COVID-19. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a spus că trebuie să ne protejăm în continuare, chiar dacă ne-am vaccinat.

 


„La acest moment, din datele pe care le avem, încă putem transmite mai departe. Încă putem să fim infectaţi, chiar dacă nu facem boală în fază avansată pentru că, să zicem, ne-am vaccinat. Deci vaccinarea în primul rând protejează fiecare individ ca persoană, dar vaccinarea colectivă, mai ales după ce am ajuns la un anumit procent, protejează comunitatea. Până nu atingem acest procent de 60-70 la sută din populaţie, normal că purtarea măştii este recomandată.

Dacă vor apărea alte probe, vom afla de ele, plus că e foarte greu să pui situaţia în stradă şi să spui că cei care v-aţi vaccinat nu purtaţi mască, cei care nu v-aţi vaccinat, purtaţi, pentru că asta înseamnă că automat trebuie să legitimezi oamenii şi să dovedeşti că unii s-au vaccinat, alţii nu. E o măsură de a-i proteja pe ceilalţi, de a ne proteja, dar ştiind că dacă ne infectăm rămânem într-o formă uşoară a bolii”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.


Totodată, Raed Araft a mai spus că procentul de vaccinare trebuie să fie mai mare, iar apoi se va discuta unde va fi obligatorie masca, în interior sau exterior.

„Cred că la momentul în care vom ajunge la un procent de vaccinare mai mare şi la reducerea răspândirii virusului într-un mod semnificativ, să înceapă discuţiile cam unde va fi obligatorie masca şi unde nu. Poate că începe să dispară treptat din obligativitatea în aer liber, încet – încet să dispară şi din obligativitatea în spaţiile închise, dar cu anumite condiţii.


Nu cred că va fi o dispariţie imediată, dar va fi o dispariţie treptată a regulilor de purtare a măştii şi asta depinde de o analiză a situaţiei epidemiologice şi de recomandările care vor veni din partea epidemiologilor”, a mai precizat Arafat.

CITEȘTE ȘI:


O studentă la UMF Cluj, care s-a vaccinat: „Am făcut-o în memoria celor 1.9 milioane de oameni care au murit de COVID19!” FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter