Sănătate

Peste 200.000 de români s-au programat pentru cea de-a doua etapă de vaccinare anti-COVID

Până pe 17 ianuarie s-au realizat peste 200.000 de programări pentru vaccinarea anti-COVID, pe platforma create de autorități.

 

 


Mai bine de jumătate din înscrieri au fost oameni de peste 65 de ani, mai exact s-au înscris 116.000 bătrâni. La catergoria angajaților din domenii esențiale sau a bolnavilor cronici, numărul programărilor a fost aproximativ egal.

 


Majoritatea oamenilor au ales platforma online pentru a se programa în a doua etapă a vaccinării.

Alți 61 de mii de români au fost incluși în program prin intermediul angajatorului, în timp ce 30 de mii au optat pentru înscrierea prin call center, iar 13 mii prin medicii de familie.


Platforma online de înscriere se actualizează permanent, iar din această cauză, reprezentanții STS recomandă oamenilor să verifice des platforma pentru a vedea dacă s-a deschis un nou centru de vaccinare sau dacă s-a eliberat un loc la un centru deja existent.

De astăzi, 18 ianuarie începe a doua etapă de vaccinare anti-COVID, unde vor fi imunizați cu proritate oamenii de peste 65 de ani, românii care au boli cronice și câteva categorii de angajați din domeniile publice-cheie.


 

CITEȘTE ȘI:


Cine intră în a doua etapă de vaccinare anti-COVID? LISTA completă

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter