Sănătate

IGSU a achiziționat teste COVID de la o firmă din Cluj, de 2,77 milioane de euro

19 milioane de euro a plătit Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pentru achiziționarea a 2,6 milioane de teste rapide pentru depistarea COVID-19. Unul dintre contracte, semnat cu o firmă clujeană.

 

 


Inspectoratul General pentru Situații de urgență a achiziționat 400.000 de teste rapide de la firma HDL Union, din Cluj. Pentru acestea s-a plătit 13,32 milioane lei, fără TVA, adică în jur de 2,77 milioane euro, scrie Newsweek.

 


Firma HDL Union este patronată și administrată de Mihai Horea Oargă și are 13 angajați. În anul fiscal 2019, firma a avut o cifră de afaceri netă de peste 6,82 milioane lei și un profit net de 912.582 lei.

Teste COVID de 19 mil. euro, de la o firmă de deșeuri

Alte 19 milioane de euro a plătit Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pentru achiziționarea a 2,6 milioane de teste rapide pentru depistarea COVID-19 de la o firmă specializată în reciclarea deșeurilor. În afacere este implicat și un consilier al Grațielei Gavrilescu, mai scrie Newsweek.


Patronul firmei, sârbul Janosevic Dragan, a preluat societatea de la partenerul său de afaceri, Marius Marinoff, fostul consilier al Grațielei Gavrilescu pe când aceasta era vicepremier și ministrul al Mediului.

Afacerile sârbului au fost promovate și de Codrin Doru Lungu, fostul secretarul general adjunct la Ministerului Sănătății. La finalul lunii martie a anului trecut, Lungu a trimis o circulară Direcțiilor de Sănătate Publică prin care le spunea ca spitalele din fiecare județ să cumpere saci pentru deșeurile biologice de la firma sârbului Janosevic Dragan.


Citește articolul integral aici.

CITEȘTE ȘI: 


Recoltarea probelor pentru testul COVID19, eficientă din salivă. Cherecheș: „E mai ieftină și mai ușor de recoltat”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter