Sănătate

Vaccinurile anti-COVID livrate în containere în care se transporta mâncarea congelată

Compania care a revoluționat transportul alimentelor înainte de Al Doilea Război Mondial lucrează pentru a se asigura că vaccinurile sunt păstrate la rece.

 

 



O companie care a revoluționat transportul alimentelor înainte de cel de-al Doilea Război Mondial lucrează cu companii farmaceutice, guverne și firme de logistică pentru a se asigura că vaccinurile sunt păstrate la rece.

 


Vaccinul anti-COVID transportat în congelatoare pentru mâncare

Pentru ca acest lucru să se întâmple, firma a reutilizat containere în mod obișnuit pentru transportul tonului proaspăt în Japonia, care necesită condiții similare de frig.

„Am luat acel produs și l-am modificat”, a declarat pentru CNN Business Franceso Incalza, președintele Thermo King.


Tonul trebuie depozitat la -60 de grade Celsius pentru a-și menține calitatea și nuanța de roșu intens când ajunge la supermarketuri și restaurante, a mai spus Incalza.

Vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de Pfizer și BioNTech trebuie depozitat la -70 de grade Celsius în timpul transportului.


Așadar, Thermo King a făcut câteva modificări, adăugând o izolație suplimentară și reglând sistemul de refrigerare, astfel încât să poată fi și mai rece. Fiecare container de 20 de metri lungime poate transporta 300.000 de doze de vaccin Pfizer pe uscat sau pe mare. Unele au fost deja vândute și își fac drum pe tot globul.

Menținerea la rece a vaccinurilor, principala problemă în distribuirea vaccinului în lume

Produsele farmaceutice trebuie, în general, păstrate la o temperatură de 2 până la 8 grade Celsius în timpul transportului. Dar vaccinul Pfizer este diferite. Un alt vaccin produs de Moderna, poate fi păstrat la -20 grade Celsius.


Experții în logistică spun că menținerea la rece a vaccinurilor este una dintre principalele probleme în distribuirea lor în întreaga lume. Dar ei cred că este posibil, având în vedere sofisticarea așa-numitului „lanț de frig”, care a menținut zeci de ani mâncarea și medicamentele din întreaga lume la temperaturi specifice.

CITEȘTE ȘI:

Cluj nu rămâne prea repede fără locuri la ATI. Prefect: „Avem rezervă de locuri dacă cumva ne blocăm”

 

 

 

Un bebeluș de câteva luni a murit infectat cu COVID19

 

 

 

 

abonare newsletter