Sănătate

Șeful DSP Cluj, despre focarul COVID19 izbucnit în căminul de vârstnici: „Este monitorizat, dar nu putem trimite medici acolo”

La căminul de vârstnici Casa Theodora din Cluj-Napoca a izbucnit un focar COVID-19 imens, de aproape 100 de persoane infectate, atât rezidenți, cât și medici.


 

La Casa Theodora din municipiul Cluj-Napoca există un focar de infecție cu COVID-19 care iese de sub control.


 

Medicul care se ocupa de îngrijirea bolnavilor este și el infectat, iar situația a devenit critică în momentul de față.


87 de persoane sunt infectate la centrul de vârstnici din municipiu. Mihai Moisescu, șeful Direcției de Sănătate Publică din Cluj a declarat pentru monitorulcj.ro că situația este monitorizată constant.

„Există și la Casa Teodora un focar de infecție Sars-Cov-2. Avem 87 de cazuri active, rezidenți și personal. Din păcate și domnul doctor Szentagotai care e medicul acestui centru de rezidenți este pozitiv. Sunt luați în evidență. Personalul medical al centrului este la fața locului, asigură asistență medicală”, a menționat șeful DSP, pentru monitorulcj.ro.


DSP nu poate detașa personal medical deoarece căminul este privat

Moisescu a mai atras atenția faptului că deși toate cazurile de COVID-19 primesc același nivel de asistență medicală, DSP nu poate să detașeze personal medical în centrul de vârstnici Casa Teodora fiindcă este un centru privat.

„Cazurile au același nivel de asistență medicală, acces la asistența medicală, ca orice cetățean. Nu putem noi detașa personal medical în centrul privat. Dar nu ne este indiferentă situația. S-a vorbit și la Colegiul Medicilor, focarul este în evidență, monitorizat zilnic”, a adăugat șeful DSP Cluj.


Sursa de la care a pornit focarul de infecție este încă necunoscută, din cauza numărului uriaș de bolnavi. În prezent se aplică metodologia standard la acest centru.

Personalul medical din cadrul centrului de vârstnici este testat săptămânal, iar rezidenții sunt testați, pentru depistarea infecției COVID-19, odată la două săptămâni.


CITEȘTE ȘI:

Cum se fac anchetele COVID19? Harta cazurilor e IMPOSIBIL de realizat. Șeful DSP: „Încercăm să ținem pasul, dar a doua zi ne dărâmă rezultatele“

 

Linie telefonică DSP nouă pentru informații despre COVID19, disponibilă de azi la Cluj

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter