Sănătate

Medici din Arad și Cluj au prelevat organele unei femei aflate în moarte cerebrală

Familia unei femei de 50 de ani, aflată în moarte cerebrală, a decis să doneze organele, motivând că pierderea lor suferită în prag de sărbători trebuie să fie „un dar pentru semeni”.

 

 


Medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad împreună cu o echipă de medici din Cluj a încheiat, duminică, o prelevare de organe de la o femeie în vârstă de 50 de ani, aflată în moarte cerebrală, care nu mai avea şanse să supravieţuiască.

 


Familia femeii şi-a dat acordul să doneze organele care pot fi prelevate, în speranţa că aşa va putea salva alte vieţi.

„A fost o decizie deosebit de grea pentru familia pacientei însă, acum în prag de sărbători, cei dragi au dorit ca pierderea lor să fie un dar pentru alţi semeni. Organele prelevate la Arad vor salva viaţa unor oameni aflaţi în grea încercare astăzi. Mulţumim familiei pacientei pentru gestul extraordinar”, a declarat Dana Moţ, coordonator Transplant.


O echipă de medici şi asistente, împreună cu coordonatorul de Transplant, au prelevat rinichii, iar o echipă de medici din Cluj au prelevat ficatul pacientei. Organele vor ajunge în perioada imediat următoare la oameni a căror viaţă depinde, în aceste momente, de transplant.

CITEȘTE ȘI


Rinichii unui îngeraș de 10 ani, în moarte cerebrală, vor salva viața unui copil la Cluj

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter