Sănătate

Rata de infectare mică sau puține teste la Cluj? În cele patru zile de minivacanță s-a testat UN SFERT din capacitate

În cele patru zile de minivacanță s-a testat la un sfert din capacitatea maximă la Cluj. Astfel, rata de infectare pe Cluj pare că a scăzut, dar cea de pozitivare este tot mare.

 

 


În cele patru zile au fost prelucrate 2.138 de teste pentru depistarea cazurilor noi de COVID-19. De obicei, la Cluj se efectuau atâtea teste într-o singură zi.

 


Așadar, rata de infectare cu COVID-19 e mică sau au fost prelucrate puține teste?

Duminică, 29 noiembrie, au fost confirmate 213 persoane positive de COVID-19, după ce s-au prelucrat 686 de teste în ultimele 24 de ore. Din totalul de teste, 230 au fost efectuate la cerere, iar 456 erau teste pentru diagnostic grupe de risc, în cazul urgențelor.

Luni, 30 noiembrie, au fost confirmate 152 de cazuri noi de COVID-19, după ce în ultimele 24 de ore (până la data confirmării) dintr-un total de doar 328. Din total, 3 teste au fost prelucrate la cerere și 325 au fost teste diagnostic grupe de risc.


Marți, 1 decembrie, 184 de persoane au fost confirmate pozitive cu noul coronavirus în județul Cluj. Au fost efectuate 430 de teste, dintre care 135 au fost efectuate la cerere, iar 295 diagnostic grupe de risc. Testele au fost prelucrate în ultimele 24 de ore, de la data confirmării.

Miercuri, 2 decembrie, 270 de teste au ieșit pozitive după ce au fost efectuate 694. Din total, 547 au fost teste diagnostic grupe de risc, iar 147 teste efectuate la cerere.


CITEȘTE ȘI:

Restricțiile nu vor dispărea după vaccinarea anti-COVID19. Cherecheș: „Vom purta mască până în toamna viitoare”

 


Sumele uriașe plătite de români pentru testele COVID. Câți bani au dat românii pentru teste care în alte țări sunt gratuite

 

abonare newsletter