Sănătate

Trend descendent al numărului de cazuri COVID19. Orban: „Măsurile implementate de noi sunt bune”

Există un trend de scădere a numărului de cazuri COVID-19, anunță Ludovic Orban. Duminică s-au înregistrat doar 5.554 de cazuri cu noul coronavirus.

 

 


 

Premierul Ludovic Orban a declarat că săptămâna trecută a fost prima în care se observă o tendiţă de descreştere a numărului de cazuri, transmite Mediafax.


 

„Săptămâna aceasta există pentru prima oară un trend de scădere a numărului de infectări. Noi analizăm ziua din această săptămână comparată cu ziua echivalentă din săptămâna trecută, din săptămâna anterioară, de asemenea, cumulat pe 3 zile sau cumulat pe 7 zile. Deja, cumulat pe 7 zile avem un trend clar de scădere cu peste 5.000 de cazuri mai puţine decât săptămâna trecută”, a spus premierul.


Această scădere a numărului de cazuri este rezultatul măsurilor implementate la nivel național, susține Orban. De asemenea, el a explicat că în cazul orașelor în care s-a instituit carantina, s-a observat iniţial o tendinţă de creştere a numărului de cazuri, apoi un platou şi, în cele din urmă, a început descreşterea.

Duminică au fost înregistrate 5.554 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19, iar vineri şi sâmbătă au fost raportate puţin peste 8000 de cazuri noi de îmbolnăvire. 


CITEȘTE ȘI:

Un alt fenomen teribil provocat de COVID19. Specialist ATI din Cluj: „Oamenii se sufocă și nu își dau seama”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter