Sănătate

Peste 80% dintre decesele cauzate de COVID19 în ultima săptămână s-au înregistrat la persoane de peste 60 de ani

În România, peste 80% din persoanele care au decedat în urma infectării cu COVID-19 aveau peste 60 de ani, iar mai bine de jumătate dintre ei erau bărbați.

 

 


Raportul de supraveghere COVID-19 pentru săptămâna 16-22 noiembrie, arată că că 95,3% dintre decese aveau comorbidităţi asociate, 83,5% din totalul deceselor au survenit la persoane de peste 60 de ani, iar 59,2% dintre acestea erau întâlnite la bărbaţi.

Raportul de supraveghere a fost publicat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).


Prin urmare, 33,3% din totalul cazurilor COVID-19 s-au înregistrat în București și în județele Cluj, Iași, Brașov, Constanța.

Care este trendul îmbolnăvirilor

În perioada 23 martie-18 mai 2020, evoluția îmbolnăvirilor a avut un tred relativ constant. S-a constatat o scădere a numărului de infectări în perioada 25 mai-3 august, iar apoi numărul a urcat ușor în intervalul 10 august-20 septembrie. De la începutul lunii octombrie și până în prezent, numărul infectărilor a crescut, mai puțin în ultima săptămână în care s-a constatat o ușoară scădere, pentru că s-a redus numărul de teste efectuate zilnic.


Cea mai afectată categorie de vârstă este 40-49 de ani, iar cea mai puțin afectată rămâne în continuare categoria 0-19 ani.

În ceea ce privește ponderea deceselor, categoria persoanelor peste 60 de ani a înregistrat peste 80% din numărul deceselor.


Analiza a fost realizată în baza a 422.852 cazuri totale confirmate şi 10.177 decese, datele care s-au înregistart de la începutul pandemiei până în prezent.

CITEȘTE ȘI:


Aproape o treime din cazurile COVID19 au fost înregistrate în Cluj și în alte două județe din țară

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter