Sănătate

O mască cu 5 STRATURI ar putea fi soluția împotriva răspândirii noului CORONAVIRUS?

O mască cu 5 straturi, care ar putea limita răspândirea infectărilor cu noul coronavirus, va fi disponibilă din luna decembrie.

 

 


O mască cu 5 straturi, dintre care unul antiviral, realizat din nano-cupru, ar putea fi soluția pentru a ține coronavirusul la distanță?

 


Numărul infecțiilor cu noul coronavirus crește de la o zi la alta, însă în același timp, oamenii de știință lucrează la găsirea unui vaccin ori a unor metode de a stopa răspândirea virusului SARS-CoV-2. printre acestea se numără și o mască realizată de un om de știință de la Universitatea Nottingham Trent, care ar putea fi disponibilă la începutul lunii decembrie.

Mască de protecție cu nano-cupru

Această mască promite uciderea virusului SARS-CoV-2 și a celui Influenza odată ce intră în contact cu ele. Dacă cele mai multe măști disponibile pe piață în prezent au trei straturi, aceasta are cinci, între care unul antiviral, făcut din nano-cupru. Astfel, odată ce intră în contact cu virusul, îl ucide pe loc, stopând astfel reproducerea lui.


„Masca a fost realizată pentru a inactiva virusul odată ce intră în contact cu el. Stratul antiviral ucide virusul imediat”, susține dr. Gareth Cave, cel care a creat masca.

„Această mască antivirală funcționează nu doar ca o barieră în fața virusului, ci folosește și nanotehnologia, reușind să omoare virusul odată ce intră în contact cu el”, a mai adăugat expertul.


Testele realizate au arătat că această mască este eficientă, reușind să ucidă peste 90% dintre virusurile gripale și noul coronavirus pe parcursul a șapte ore. De asemenea, are o eficiență de filtrare de 99,98%.

CITEȘTE ȘI:


Diabetul, boala care dublează riscul de DECES în cazul infectării cu COVID19

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter