Sănătate

Rata incidenței a ajuns din nou la 8,84 la mia de locuitori în Cluj-Napoca după ce a fost scăzută „din pix”!

Cluj-Napoca a ajuns la o rată de infectare cu COVID-19 de 8,84 la 1000 de locuitori, dar în continuare nu sunt discuții pentru măsura de carantinare.

 

 


Autoritățile locale încearcă să țină pandemia de COVID-19 sub control în Cluj-Napoca, dar situația este tot mai gravă de la o săptămână la alta.

 


Mircea Abrudean, prefectul Clujului, a anunțat că nu putem vorbi de carantinarea Muncipiului, însă la ora actuală rata incidenței a ajuns la 8,84 la mia de locuitori după ce în urmă cu câteva zile a fost scăzută „din pix” prin eliminarea cazurilor raportate în Cluj-Napoca, dar cu domiciliu în altă localitate.

De ce nu intră Cluj-Napoca în carantină?

Prefectul Clujului a prezentat la începutul săptămânii cinci motive pentru care nu a fost instaurată carantina în Cluj-Napoca:


- Analiza de risc a DSP nu întruneşte criteriile minimale pentru carantinare;
- Număr mare de teste care generează cazuri multe, care nu e ponderat la nivel naţional în calculul incidenţei, dar eu îl ponderez în luarea deciziei;
- Rata mortalităţii Covid cea mai mică din ţară;
- Capacitate paturi Covid crescută, 69 paturi ATI plus încă 27 în curs de operaţionalizare, deci 96 probabil până la final de săptămână;
- Rata incidenţei se calculează la populaţia stabilă a municipiului (cei care au domiciliu sau flotant), iar noi avem mulţi pozitivi care nu au nicio formă legală de şedere aici şi îmi cresc artificial rata incidenţei

Autoritățile vor transmite luni o nouă informare cu privire la rata de infectare cu COVID-19 și dacă este depășit pragul de 9 la mia de locuitori se poate pune în aplicare măsura de carantinare.


CITEȘTE ȘI:

De ce nu intră Clujul în CARANTINĂ? Boc: „Este foarte important în ce direcție mergem. Dacă mergem spre 10-11 e foarte clar că ne îndreptăm spre carantină”

 


 

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter