Sănătate

Bugetarii vor avea prioritate la vaccinarea anti-COVID19. Care sunt criteriile după care se aleg persoanele vaccinate anti-COVID19

Ministerul Sănătății a solicitat liste cu angajații care doresc să se vaccineze anti-COVID-19 din luna decembrie.

Bugetarii vor avea prioritate la vaccinarea anti-COVID19. Care sunt criteriile după care se aleg persoanele vaccinate anti-COVID19 Bugetarii vor avea prioritate la vaccinarea anti-COVID19. Care sunt criteriile după care se aleg persoanele vaccinate anti-COVID19

 

 


Reporterii Digi24.ro au obținut o circulară trimisă către Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, prin care este solicitată lista cu persoanele care doresc să fie vaccinate anti-COVID19. Bugetarii vor avea prioritare la vaccinare, în timp ce „în ultima etapă va fi vaccinată populația generală”.

 


Cine are prioritate la vaccinul anti-COVID19

- personalul medical și auxiliar din unitățile medicale publice și private
- personalul care deservește activitățile esențiale din infrastructura critică (militarii, angajații Poștei, CFR etc)
- personalul din instituțiile aflate în subordinea ministerelor
- persoanele peste 18 ani vulnerabile (vâstnici peste 65 de ani și cei cu boli cronice)

Pe baza circularei primite de la Ministerul Sănătății, restul ministerelor și-au anunțat angajații și demnitarii că a fost deschisă o listă de înscriere pentru vaccinare. Vaccintul Pfizer se pare că este primul vaccin anti-COVID19 care va ajunge în România la finalul lunii decembrie.


Din păcate, la ora actuală doar Institutul Cantacuzino dispune de infrastructura necesară condițiilor speciale de temperatură și stocare a vaccinului. Ulterior, vaccinul va fi distribuit de Armata în toată țara.

Ultimele Stiri
abonare newsletter