Sănătate

Vaccinarea anti-COVID va fi obligatorie? Cine va beneficia de administarea vaccinului creat împotriva coronavirusului în România?

Secretarul de Stat Raed Arafat a vorbit despre obligativitatea vaccinări împotriva noului coronavirus în România și care vor fi românii care vor beneficia mai întâi de vaccin. Autoritățile române au anunțat un acord cu UE pentru un număr de doze de vaccin pentru pacienții români.

Vaccinarea anti-COVID va fi obligatorie? Cine va beneficia de administarea vaccinului creat împotriva coronavirusului în România? Vaccinarea anti-COVID va fi obligatorie? Cine va beneficia de administarea vaccinului creat împotriva coronavirusului în România?

 

 


În urmă cu două săptămâni gigantul farma, Pfizer, anunța dezvoltarea cu succes al unui posibil vaccin împotriva noului virus. Ulterior autoritățile române anunțau deja un acord cu UE pentru un număr de doze de vaccin pentru pacienții români. Când va sosi și în ce condiții, nu se știe exact. Dar se discută deja în spațiul public de vaccinări în masă și se speculează ideea obligativității.

 


În România nu va fi obligatorie vaccinarea

Vestea rezultatelor vaccinului realizat de Pfizer a stârnit pasiun în rândul specialiștilor și în rândul guvernanților. Președintele Klaus Ioahnnis a declarat recent că deja se discută la nivel de celulă de criză de strategii de vaccinare.

Unele voci susțin că se discută prea devreme de aceste campanii de vaccinare, deoarece nu se știe clar dacă Pfizer va fi furnizorul vaccinului sau o altă companie. Cea mai mare speculație a fost pe obligativitatea vaccinării populației.


„În România, nu va fi vaccinare obligatorie, ci pe grupurile vulnerabile, pe rând. Poate vom începe cu personalul medical și cu cei care sunt în prima linie, dar nu există un plan pentru vaccinare obligatorie”, a declarat Raed Arafat.

Acesta a vorbit despre furnizorul viitorului vaccin, vorbind mai mult despre Pfizer:


„Ce vaccinuri a contractat Uniunea Europeană, România va fi în aceeași schemă. Lucrăm împreună cu UE la această cheștiune și, bineînțeles, când vaccinurile vor fi distribuite, vor fi distribuite tuturor membrilor grupului de achiziții.”

Testele PCR, un alt subiect controversat

România a adoptat rapid testele PCR, la fel ca și alte state afectate de criza epidemiologică. Veridicitatea acestor teste a fost dezbătută de nenumărate ori, pe motiv că rezultatele erau fals-pozitive.


„La acest moment introducem testele rapide bazate pe antigen. Acestea sunt mult mai ieftine, însă au nevoie de o legiferare mai bună. Pentru că așteptăm acum mai multe informații despre ele, dacă vom putea să ne uităm la acele rezultate, fără să trebuiască să repetăm testele PCR”, a mai spus Arafat.

CITEȘTE ȘI:

Oamenii nu vor scăpa de masca nici după vaccinarea pentru COVID19

 

 

 

Vaccinul care va trebui să ne scape de COVID19 are efecte secundare SEVERE. Două zile de calvar pentru bărbatul care l-a testat

 

 

 

 

abonare newsletter