Sănătate

Testul COVID19, prea scump pentru români! Care sunt prioritățile lor în pandemie?

Românii preferă să nu se testeze decât să plătească suma necesară pentru a afla dacă au COVID-19 sau nu. Consideră că testul e prea scump.

Testul COVID19, prea scump pentru români! Care sunt prioritățile lor în pandemie? Testul COVID19, prea scump pentru români! Care sunt prioritățile lor în pandemie?

 


 


Mai bine de jumătate de români, din eșantionul unui studiu de 1.000 de persoane, consideră că la noi în țară este greu să intri în posesia testului COVID-19, dar și a tratamentului, conform unui post de televiziune.

 


Sondajul de opinie respectiv s-a efectuat în perioada 25.09-16.10, iar eșantionul ales este reprezentativ populației României, cu vârsta de 18 sau mai mare, neinstituționalizată.

54,5% din respondenți au răspuns că testarea pentru depistarea cazurilor de COVID-19 este inaccesibilă (fiind prea scumpă), iar restul consideră că este accesibilă.


Multe persoane consideră că testul are o valoare prea mare în bani și că nu are rost să își irosească veniturile, mai ales dacă rezultatul va fi negativ. Astfel, mulți români aleg să își dea banii pe altceva sau să îi păstreze pentru alte situații.

Aproximativ același răspun a fost primit și în cazul tratamentului pentru COVID-19. Din eșantionul total, 51,3% persoane au spus că și tratamentul pentru această infecție este inaccesibil, iar restul de 37% îl consideră accesibil.


Ce crede românul că este prioritar, în contextul COVID-19 actual?

Cei 1000 de români au fost întrebați care ar fi trei domenii prioritare de care ar trebui să se ocupe Guvernul.

Cel mai ales răspuns a fost, în această ordine, protejarea locurilor de muncă, desfășurarea școlilor în bune condiții și aplicare măsurilor anti-COVID-19.


Restul respondenților au mai spus că printre priorități ar trebui să fie și creșterea salariilor, lupta împotriva corupției, construcția de autostrăzi, o combaterea știrilor false, comunicarea mai bună cu populația și altele.

CITEȘTE ȘI:

Cum te poți programa online pentru testul COVID-19 în Cluj-Napoca?

 

Sărbătorile vin cu restricții. 5 moduri prin care cumpărăturile de Crăciun vor fi total diferite în 2020

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter