Sănătate

Situație CRITICĂ în spitalele din Cluj. Câte locuri mai sunt libere la ATI?

Secțiile de Terapie Intensivă au devenit neîncăpătoare pentru pacienții COVID19 în stare gravă. Astăzi, doar două locuri mai sunt libere în secțiile ATI din Cluj.

Situație CRITICĂ în spitalele din Cluj. Câte locuri mai sunt libere la ATI? Situație CRITICĂ în spitalele din Cluj. Câte locuri mai sunt libere la ATI?

 

 


Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a anunțat că, în prezent, din cele 52 de paturi de ATI disponibile în județ, doar două mai sunt libere. 

 


„În acest moment sunt 2 locuri libere din 52”, a comunicat Abrudean.

În urmă cu o săptămână, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis suplimentarea cu 11 paturi a locurilor în secțiile ATI. Pe lângă acestea, alte 6 paturi de terapie intensivă vor funcționa la Spitalul Municipal Turda. Astfel, numărul paturilor ATI ar urma să crească în perioada următoare până la 69, în județul Cluj.


Amintim în acest context că, în ultimele 24 de ore, 423 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj. În total, în ultimele 24 de ore a fost realizat un număr de 2.194 teste, din care 1.491 diagnostic grupe de risc și 703 teste efectuate la cerere.

În acest moment, în spitalele COVID și cele auxiliare din Cluj sunt internați 674 de pacienți, din care 647 din județ.


CITEȘTE ȘI

423 de cazuri de COVID19 în ultimele 24 de ore în județul Cluj

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter