Sănătate

Vaccinul anti-COVID-19, testat pe 44.000 de voluntari. Câți s-au infectat

Vaccinul anti-COVID-19 este gata după lungi studii și teste efectuate de producători.

Vaccinul anti-COVID-19 este gata. Când vor fi livrate primele doze în România Vaccinul anti-COVID-19 este gata. Când vor fi livrate primele doze în România

 

 


Vaccinul Pfizer, produs de compania germană BionTech, s-a dovedit eficient în proporție de 90%, în faza a treia de testare. Conform experților, aproape 44.000 de oameni au participal la un studiu și au primit două doze de vaccin.

 


Din cei 44.000 de participanți, doar  la 94 dintre persoane vaccinul nu a avut efect. Dacă vaccinul este autorizat, numărul de doze va fi iniţial limitat şi rămân multe întrebări, inclusiv pentru cât timp va oferi protecţie.

„Este o zi mare pentru ştiinţă şi pentru umanitate. Primele rezultate ale fazei a treia de testare a vaccinului demonstrează dovezile iniţiale ale eficienţei vaccinului contra Covid-19”, transmite preşedintele Pfizer, Albert Bourla.


Până la ora actuală Comisia Europeană nu a ajuns la un acord cu Pfizer pentru a rezerva noul vaccin, momentan fiind contracte pentru un miliard de doze de vaccin produs de AstraZeneca, Johnson & Johnson si Sanofi GSK.

Ultimele Stiri
abonare newsletter