Sănătate

Un singur laborator de testare COVID19 funcționează duminica la Cluj. Abrudean: „Din această cauză am avut doar 241 de teste”

Clujul a înregistrat 121 de cazuri COVID-19,în ultimele 24 de ore, după ce s-au efectuat doar 241 de teste.

duminica-functioneaza-doar-un-singur-laborator-de-testare-covid19-din-numarul-total-de-12-abrudean-din-aceasta-cauza-am-avut-doar-241-de-teste duminica-functioneaza-doar-un-singur-laborator-de-testare-covid19-din-numarul-total-de-12-abrudean-din-aceasta-cauza-am-avut-doar-241-de-teste

Unu din două teste a ieșit pozitiv cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore. Clujul se află pe locul doi la numărul de teste efectuate, media zilnică de teste fiind de peste 2.000. Însă, duminica avem mai puține teste înregistrate pentru că funcționează doar un laborator, din cele 12 care sunt în județul Cluj.

„Funcționează doar un singur laborator duminica, de asta am înregistrat și un număr atât de mic de cazuri. S-au testat doar grupurile de risc, adică persoanele care se află în spitale cu simptome clare ale virusului, nu am avut teste la cerere. De mâine vom avea din nou peste 2.000 de teste efectuate”, a spus prefectul Clujului, Mircea Abrudean, pentru monitorulcj.ro


Săptămâna trecută, pe 2 noiembrie s-au înregistrat 159 de cazuri COVID-19  după ce s-au efectuat 357, din care 34 teste efectuate la cerere și 323 teste diagnostic grupe de risc. Numărul de teste a fost din nou sub 2.000, din cauza faptului că duminica este doar un singur laborator deschis, din totalul de 12 laboratoare.

CITEȘTE ȘI:


121 de cazuri noi de CORONAVIRUS la Cluj. Un test din două a ieșit pozitiv

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter