Sănătate

Programul INFERNAL al unui medic ATI dintr-un spital COVID19: O săptămână în spital, o săptămână în izolare. „Impactul emoțional e imens!“.

Programul unui medic din linia I e, în unele spitale suport COVID, foarte dur: lucrează o săptămână fără să mai plece acasă. După ce i se termină tura, urmează izolarea pentru încă o săptămână. Cel puțin.

Programul INFERNAL al unui medic ATI dintr-un spital COVID19: O săptămână în spital, o săptămână în izolare. „Impactul emoțional e imens!“. Programul INFERNAL al unui medic ATI dintr-un spital COVID19: O săptămână în spital, o săptămână în izolare. „Impactul emoțional e imens!“.

 

 


„Personalul medical a obosit. Cei care lucrează în spitatele de linie I și suport COVID de la începutul pandemiei nu vor putea rămâne acolo cât va dura pandemia. Au lucrat 12-14 luni la foc continuu, sub impactul emoțional al faptului că lucrează în zona de coronavirus. Sunt oameni care nu și-au putut lua concediu, care au fost separați de familii lungi perioade de timp, departe de familie”, a arătat dr. Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul de Urgență Floreasca, din București, la Newsweek LIVE.

 


„Foarte multe spitale au mers pe varianta ca doctorii să lucreze 7 zile în continuu. Mulți au rămas cazați în spital în perioadele de odihnă. După cele 7 zile, stau încă 7 izolați la domiciliu, dacă pot singuri, sau în diferite hoteluri, dacă au familie.


Sunt testați la început și sfârșit. Dacă ies pozitiv, perioada de izolare se prelungește. Cel puțin câte două săptămâni nu se văd cu familia, nu se văd cu copiii. Acest lucru se întâmplă de nouă luni de zile. După munca dificilă, rămâi singur într-o cameră de hotel. Dacă iese pozitiv, rămâi două săptămâni izolat. Impactul emoțional e uriaș”, a explicat dr. Radu Țincu, pentru Newsweek LIVE.

Citiți articolul integral aici.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter