Sănătate

Medic ajuns în stare gravă la Institutul Inimii din Cluj:„A făcut stop cardiac din cauza epuizării. Obseala se vedea pe fața lui”

Un medic din Alba Iulia a ajuns în stare gravă la Institutul Inimii din Cluj-Napoca după ce în ultimele luni a muncit până la epuizare.

Un medic din Alba Iulia a ajuns în stare gravă la Institutul Inimiii Un medic din Alba Iulia a ajuns în stare gravă la Institutul Inimiii

 

 


Dan Crainic, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, a suferit un infarct în timp ce se afla la locul de muncă. Medicul a acuzat  vineri dureri în piept, a fost consulat și stabilizat, iar ulterior transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru a fi suspus unei intervenții chirurghicale.

Diana Mârza, managerul spitalului Județean Alba Iulia, a declarat că medicul Dan Crainic nu s-a plâns niciodată nici de oboseală, nici de dureri, dar „oboseala se vedea pe fața lui, într-adevăr, așa cum se vedea și pe fața celorlalți colegi, pentru că situația este din ce în ce mai grea și tot mai greu de controlat”, a spus managerul spitalului la Digi24.


„În ultima lună, presiunea asupra noastră și stresul au fost foarte mari. Lucrăm de dimineața de la 6:00 până noaptea la 12:00 - 1:00, vorbim în continuu la telefon, ne chinuim să găsim un loc pentru fiecare pacient, în județul nostru numărul de pacienți confirmați cu COVID este foarte mare. Am făcut față până acum și sperăm că vom face, dar suntem supuși zilnic unui stres foarte mare și suntem foarte obosiți”, a explicat Diana Mârza. Ea este convinsă că medicul Dan Crainic a făcut infarct din cauza epuizării.

Situația în spitalele din România este extrem de gravă, mulți dintre medici fiind epuizați de ritmul infernal în care au fost obligați să muncească în ultimele luni din cauza pandemiei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter