Sănătate

Comuna din Cluj cu aproape NOUĂ cazuri de COVID19 la mia de locuitori. Rata de infectare a crescut cu 4 cazuri de joi până azi

O comună din județul Cluj a înregistrat în ultimele 14 zile o rată de infectare de aproape nouă cazuri la o mie de locuitori.

Comuna din Cluj cu aproape NOUĂ cazuri la mia de locuitori. Rata de infectare a crescut cu 4 cazuri de joi până azi Comuna din Cluj cu aproape NOUĂ cazuri la mia de locuitori. Rata de infectare a crescut cu 4 cazuri de joi până azi

 

 


Comuna Sic din județul Cluj a depășit 8 cazuri la o mie de locuitori. În doar câteva zile a trecut de la 4.36 la 8.73 de cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

 


Sic a înregistrat joi o rată de infectare de 4.36 de cazuri la mia de locuitori. Astăzi se află la cifra de 8.73, aproape nouă cazuri la mie.

Joi a fost introdusă masca de protecție ca măsură obligatorie în spațiile deschise, dar și altele. În momentul de față, carantina este ultima opțiune.


„Alte măsuri in plus nu se pot impune decât carantină. Aștept analiza DSP cu privire la aceasta măsură și vom decide dacă se impune sau nu, având în vedere toate criteriile și datele relevante”, declară prefectul, Mircea Abrudean, pentru Monitorul de Cluj.

Masca, obligatorie în tot județul, în anumite spații comune

Purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate localitățile din județ care au rata de infectare mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori.


„În aplicarea prevederilor art. 3, alin. 1 din Anexa nr. 2 la HG nr. 856/14 octombrie 2020, este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura în unitățile administrativ-teritoriale de pe raza județului Cluj unde incidența acumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea unităților de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii”, se mai arată în documentul citat.

CITEȘTE ȘI:


Masca devine OBLIGATORIE și în AER LIBER în trei localități din Cluj

 

Ce a dus la EXPLOZIA de cazuri de COVID în cele trei localități clujene în care masca este obligatorie în TOATE spațiile deschise?

 

abonare newsletter