Sănătate

Este necesară accelerarea vaccinării copiilor: există o serie de boli infecțioașe, pe lângă Covid-19, de care trebuie să ne ferim

Părinții au uitat, odată cu epidemia de coronavirus, de celelalte pericole care îi pândesc pe copiii lor. Au fost vaccinați doar 22% dintre copii.

Este necesară accelerarea vaccinării copiilor: există o serie de boli infecțioașe, pe lângă Covid-19, de care trebuie să ne ferim Este necesară accelerarea vaccinării copiilor: există o serie de boli infecțioașe, pe lângă Covid-19, de care trebuie să ne ferim

 

 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, face apel la părinți să colaboreze cu medicii de familie pentru accelerarea vaccinării copiilor, prin Programul național de vaccinare.


 

Ministrul atrage atenția asupra pericolelor de care oamenii pare că au uitat odată cu pandemia de covid-19 și susține că oamenii ar trebui să se apere în fața amenințărilor pentru care există soluții:


„Există o serie de boli infecțioase pentru care există soluții eficiente de prevenire, spre deosebire de infecția cu SARS-CoV-2, și este important să le utilizăm pentru a asigura sănătatea copiilor noștri”, a spus acesta, potrivit comunicatului transmis de Ministerul Sănătății.

Copiii nevaccinați din cauza Covid-19, o pot face acum

Ministerul Sănătății are stocurile necesare pentru asigurarea vaccinării împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei-tetanosului-poliomielitei, hepatitei B și așa mai departe, iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de Covid-19.


Cele mai multe vaccinuri efectuate până în momentul de față au fost înregistrate în rândul copiilor de 6 ani, cu vaccinul tetraxim, eficient împotriva difteriei, tetanosului, poliomielitei și tusei convulsive. Această vaccinare se poate realiza la vârsta de 5-6 ani, astfel încât copii să fie pregătiți pentru intrarea în colectivitățile școlare. Astfel, au fost vaccinați doar 22% dintre copii.

Ministrul le mai recomandă părinților să solicite medicului de familie vaccinarea copiilor, cu vaccinurile recomandate, la vârsta potrivită.


De asemenea, vaccinarea ROR a fost realizată în proporție de 50%, conform datelor din luna august 2020, în condițiile în care România nu a ieșit încă din epidemia de rujeolă.

CITEȘTE ȘI:


Rețelele sociale și efectul lor depresiv în timpul pandemiei de Covid-19

 

 

Reguli speciale pentru studenți din cauza pandemiei de Covid-19: Dispar chefurile din cămin și aglomerările în camere

 

 

 

abonare newsletter