Sănătate

Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, premiat în competiția Romanian Healthcare Awards 2020

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase a fost premiat în cadrul competiției Romanian Healthcare Awards, anul 2020.

Spitalul de Boli Infecțioase Cluj s-a clasat între finaliști și a fost premiat în competiția Romanian Healthcare Awards 2020 Spitalul de Boli Infecțioase Cluj s-a clasat între finaliști și a fost premiat în competiția Romanian Healthcare Awards 2020

 

 


Unitatea sanitară, aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, s-a clasat între cei cinci finaliști ai categoriei „Spitalul Anului”.


Spitalul a obținut Diploma de Excelență cu proiectul „Suplimentarea paturilor de terapie intensivă pentru pacienții cu Covid-19 forme critice”.


„Felicit întregul colectiv al Spitalului de Boli Infecțioase pentru distincția obținută, o încununare a profesionalismului și a dăruirii de care dă dovadă în mod constant. Vom continua să investim în acest spital de elită și în spitalele clujene  pentru ca serviciile oferite pacienților să fie la standarde europene iar calitatea actului medical să fie cât mai ridicată”, declară Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.
Din cu anul 2016, forul administrativ județean a alocat 20.983.000 de lei pentru achiziționarea echipamentelor și aparaturilor medicale de ultimă generație.

Printre acestea se numără echipamentele ultraperformante de testare COVID-19, un mamograf digital, un aparat RX pentru fluoroscopie și radiologie digitală cu 2 detectori, un computer, tomograf cu 64 de sliceuri, un aparat de flowcitometrie, o ambulanță de tip A2, ecografe, un turn de cistoscopie flexibilă, microscoape optice, paturi de terapie intensivă, monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale, o stație de vacuum medical, ventilatoare de terapie intensivă, un generator de ozon, o stație de epurare, nebulizatoare, precum și o serie de lucrări de extindere, reabilitare, modernizare și amenajare și de întocmire a documentațiilor, proiectelor și autorizărilor necesare.


Romanian Healthcare Awards reprezintă prima competiție care are juriu internațional compus din 27 de membri din 12 țări și este dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor din România. Prin acest eveniment se recunosc și apreciază exemplele de bună practică din sfera medicală românească.

CITEȘTE ȘI:


Spitalul Clinic Județean de Urgențe a achiziționat 1.500 de paturi moderne

 

Spitalul Județean, dotat cu aparatură de ultimă generație. Cât costă și ce echipamente ajung la Cluj?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter