Sănătate

Folosirea unui spray nazal poate să reducă prezența virusului COVID-19 cu aproape 100%

Spray-ul nazal poate să reducă prezența coronavirusului în corp aproape 100%. Inițial dezvoltat pentru a combate gripa și răcelile, dar și pentru a întări sistemul imunitar, produsul se dovedește a fi eficient și în lupta împotriva Covid-19.

 

 


Spray-ul nazal poate să combata virusul pandemic într-un procentaj de 96%, reducându-i prezența în corp, se arată într-un studiu clinic publicat luni, 28 septembrie, conform smartradio.ro


Spray-ul produs de o companie australiană de biotehnologie, Ena Respiratory, denumit în prezent „INNA-051”, a redus prezența COVID-19 în corp a dihoriilor care erau expuși virusului. Aceste rezultate creează mari speranțe, dar trebuie să fie dovedite și la om, studiul neffind încă validat de comunitatea științifică.


În cazul în care testele viitoare dovedesc faptul că spray-ul nazal în cauza este eficient și la oameni, acesta ar putea fi o alternativă la vaccinul împotriva Covid-19, sau un element adițional al acestuia.

Spray nazal, se folosește pentru a preveni Covid-19

Totodată, cei care produc acest spray susțin că persoanele cu risc ridicat, cele în vârstă sau personalul medical ar trebui să inhaleze o dată sau de două ori pe săptămână, pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus.


Ena Respiratory  se arată pregătită să încerce studiile pe oameni în termen de patru luni de zile. Compania a strâns aproximativ 7 milioane de euro pentru a-și continua activitatea, lucru care s-a întâmplat în așteptarea autorizațiilor necesare și a studiilor de toxicitate.

CITEȘTE ȘI:


FOCAR de COVID-19 la Cluj! Mai multe persoane infectate la un centru de bătrâni din Câțcău

 

Un LICEU din Cluj-Napoca se închide de mâine! Mai mulți elevi, depistați pozitiv la COVID-19

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter