monitorulcj.ro Menu
Sănătate

Peditel devine hub medical integrat de telemedicină pediatrică

După aproape 7 ani de activitate, Peditel trece la nivelul următor și devine Hub medical integrat de telemedicină pediatrică.

Peditel devine hub medical integrat de telemedicină pediatrică

 

 


După ce au ajutat peste 270.000 de copii, cu o echipă medicală empatică, prefesionistă, dedicată și orientată spre siguranța copiilor, după peste 61.000 de ore de asistență medicală non stop și un serviciu comunitar gratuit care a adus liniște, sfaturi medicale utile și suport familiilor din România și diaspora, Peditel trece la nivelul următor și devine Hub medical integrat  de telemedicină pediatrică.

 


Sute de mii de părinți apelează la serviciul Peditel

„Peditel 1791, singurul call-center medical pediatric gratuit din România, un serviciu comunitar gratuit al Fundației Părinți din România, a pornit ca inițiativă  a clujenilor și a devenit un model de bună practică pentru ceea ce mediul privat poate construi la nivel național, spre beneficiul întregii comunități a părinților din România și diaspora. În cei șapte ani de funcționare continuă, sute de mii de părinți au apelat medicii Peditel și le mulțumim partenerilor noștri care fac posibilă continuitatea și creșterea proiectului.” a declarat Cătălin Chiș, președintele Fundației Părinți din România.

În urma premiului de 20.000 de euro obținut în finala acceleratorului Innovators for children, implementat de Impact Hub Bucharest și Foundation Botnar, începând din luna martie 2021, Peditel va integra o coluție completă de telemedicină, prin care medicul Peditel va putea contacta prin: apel telefonic, apel video, chat, mesaje, va dispune de dosar medical în care părinții pot încărca documente medicale, într-un circuit securizat, ca analize, CT și RMN.


Video și articole de educație medicală pentru părinți

Pe lângă acestea, hub-ul va mai dispune și de alte funcționalități, precum: e-rețeta, carnetul virtual de vaccinare, precum și video si articole de educație medicală ca: alăptare, diversificare, dezvoltarea neuro-motorie a copilului 0-5 ani și integrarea altor 8 specialități conexe pediatriei: neonatologie, kinetoterapie, nutriție, logopedie, psihoterapie.

Astfel, hub-ul pluridisciplinar de telemedicină pediatrică  PEDITEL va fi o resursă completă de suport medical și educație medicală integrată cu scopul de a oferi ajutor necondiționat părinților și viitorilor părinți de graviditate până la 18 ani.


„Prin noua soluție tehnologică de telemedicină integrată dezvoltată de Peditel- peste 150.000 de copii din România și Diaspora  au acces la asistență medicală pediatrică, non stop. Pentru că sănătatea copiilor este un drept. Dezvoltarea Peditel este o muncă continuă, de peste 11 ani, a unor oameni dornici să schimbe în bine comunitatea în care trăiesc” a declarat Cristina Grigore, coordonatorul Peditel.

În urma unui sondaj realizat de cercetătorii UBB Cluj-Napoca, pe un eșantion de 1052 de persoane, 94,4% dintre respondenți au afirmat că le place să folosească serviciul Peditel. Totodată, 96,7% dintre participanții la sondaj susțin că folosirea Peditel le ușurează accesul la asistența medicală pediatrică, iar 78,3% spun că „sănătatea copilului meu este mai bună decât era înainte să sun la Peditel.”


Despre PEDITEL

Peditel 1791 este un call center pediatric care oferă sfaturi medicale în regim, non–stop, gratuit, funcționează național și internațional, fiind o inițiativă comunitară a Fundației de Părinți din România.

Serviciul gratuit PEDITEL1791 este deservit de 15 medici specialiști/primari. Programul de lucru este structurat pe 3 ture și o gardă are 7/10 ore. Serviciul funcționează non stop, fiind deservit de 1 medic/tură sau gardă. Serviciul dispune de 26 de protocoale medicale, 1 centrală telefonică tip VOIP și 1 soft medical. Apelurile sunt preluate în ordinea cronologică a intrării în centrală.

Peditel 1791 se adresează oricărui părinte care dorește să obțină un sfat medical pentru afecțiuni fără risc vital pentru copilul său, NU pentru urgențe care se vor adresa 112 și Unităților de Primiri Urgențe.

Pentru a veni in sprijinul tuturor copiilor, Peditel se poate apela din toate rețelele fixe și mobile, de oriunde din lume, la numărul fix cu tarif normal +40377771111.

CITEȘTE ȘI:

Cluj, locul 4 pe țară la numărul de infectări cu COVID-19. A treia zi la rând în top

 

Pandemia este încă la început. Cine plătește cel mai mare preț în lupta cu Covid-19?