Sănătate

Masca de protecție, mai puțin eficientă pentru femeile din sistemul medical

Măștile de protecție folosite de către personalul medical nu sunt la fel de bine adaptate fețelor femeilor, lucru care crește riscul de infectare cu noul coronavirus.

Femeile din sistemul medical sunt mai expuse în fața COVID-19 din cauza măștii Femeile din sistemul medical sunt mai expuse în fața COVID-19 din cauza măștii

 

 


O adaptare bună pentru fața unei persoane  care poartă mască protejează mult mai bine decât capacitatea sa de filtrare, conform unui studiu publicat miercuri. Astfel, măștile filtrante sunt mai benefice dacă sunt strânse pe fața persoanei în cauză.

 


„Măştile filtrante pot oferi o bună protecţie doar dacă sunt strâns lipite de faţa individului, pentru a fi ajustate ermetic şi a nu lăsa să treacă aer nefiltrat”, a menționat autorul principal al studiului, Profesor Britta von Ungern-Sternberg de la Universitatea Australiei de Vest, conform Agerpres.

Totodată, măștile puteau fi purtate în mod corect de 95% dintre bărbaţi, dar doar de 85% dintre femei.


Pe lângă femeile care sunt afectate de acest aspect, persoanele de origine asiatic pot să aplice masca eficient doar în proporție de 84%, în timp ce persoanele albe au un procentaj de 90%. La femeile asiatice situația stă mult mai grav, ele având o medie de 60% de aplicări corecte ale măștii.

Studiul mai dezvălui și faptul că femeile reprezintă aproximativ două treimi din întregul personal medical din majortiatea țărilor. Măștile ar trebui testate de către asistenții și medicii din spitale înainte de a fi purtate în timpul orelor de muncă pentru a se asigura că riscul de îmbolnăvire nu este unul ridicat.


CITEȘTE ȘI:

Primul caz de COVID-19 confirmat într-un liceu din Cluj!

 


De ce a explodat numărul de cazuri COVID-19 în județul Cluj?

 

abonare newsletter