Sănătate

Gelurile dezinfectante folosite în exces pot provoca iritații de piele

Copiii care folosesc gelul dezinfectant în exces la îndemnul părinților, pot suferi de iritații de piele sau pot avea reacții alergice.

gelurile-dezinfectante-folosite-in-exces-pot-provoca-iritatii-de-piele gelurile-dezinfectante-folosite-in-exces-pot-provoca-iritatii-de-piele

 

 


Medicul Radu Țincu a explicat la o emisiune televizată cât de periculoase pot fi gelurile dezinfectante pentru copii. Abuzul de dezinfectanți poate provoca iritații sau reacții alergice.

„Aceste substanțe conțin o concentrație ridicată de alcool, 70% și este puternic pentru pielea sensibilă a copiilor, mai ales dacă îl folosesc în exces. Chiar și la nivelul palmelor pot apărea leziuni cutanate, iritații. De asemenea, pe lângă alcool, aceste geluri au și parfum, care poate crea reacții alergice. Prima soluție pentru dezinfectatul tegumentelor trebuie să fie apa și săpunul, nu aceste geluri. Dezinfectantul trebuie folosit doar când nu avem acces la apă și săpun”, a declarat Radu Țincu.


Medicul a mai specificat și faptul că părinții trebuie să le explice copiilor că gelul se folosește doar la nivelul palmelor, altfel pot apărea reacții și simptome asociate intoxicației alcoolice.

„Pe de altă parte trebuie să spunem părinților că acest dezinfectant se folosește doar la nivelul palmelor. pentru că dacă se aplică pe o suprafață largă a corpului există riscul de absorbție cutanată a alcoolului din dezinfectant și pot apărea chiar reacții și simptome asociate intoxicației alcoolice” a explicat medicul Radu Țincu.


CITEȘTE ȘI:

34 de cazuri de Covid-19 în judeţul Cluj. Numărul pacienţilor internaţi rămâne mare

 


Situație DRAMATICĂ, la Cluj: din peste 600 de vindecați de coronavirus, doar 20 AU DONAT PLASMĂ

abonare newsletter