Sănătate

Italia introduce noi măsuri de prevenire, după ce a înregistrat 479 de cazuri noi de coronavirus

Creşterea numărului persoanelor infectate cu coronavirus a determinat Guvernul italian să ia o serie de măsuri de prevenire a răspândirii infecției.

Italia introduce noi măsuri de prevenire, după ce a înregistrat 479 de cazuri noi de coronavirus Italia introduce noi măsuri de prevenire, după ce a înregistrat 479 de cazuri noi de coronavirus

 

 


Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Italia a crescut la valorile înregistrare în luna mai, adică 479 într-o singură zi. Acesta este și motivul pentru care cabinetul de miniştri italian, la recomandarea Comitetului Ştiinţific, a decis închiderea discotecilor începând cu 17 august.

 


Autorităţile sanitare sunt îngrijorate şi de scăderea vârstei persoanelor internate la terapie intensivă, între care se numărăr cinci tineri de 20 de ani din Regiunea Puglia şi o fetiță de 5 ani din Padova.

Masca, obligatorie și în aer liber

Ordonanţa semnată duminică de ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, prevede şi purtarea măştii în toate circumstanţele în care nu se poate respecta distanţa de un metru între persoane, inclusiv în aer liber.


Documentul va intra în vigoare pe 17 august şi va avea efect până la 7 septembrie.

Decizia a stârnit nemulţumiri în rândul patronilor de localuri nocturne care, prin propriul sindicat, au anunţat că pierderile se vor ridica la 4 miliarde de euro, scrie cotidianul Corriere della Sera.


 

CITEȘTE ȘI


Italia a introdus CARANTINA pentru persoanele care vin din România

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter