Sănătate

Alexandru Rafila anunță o EXPLOZIE de cazuri la terapie intensivă și decese, în perioada următoare

Doctorul Alexandru Rafila, reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății, a anunțat că, în perioada următoare, vor crește numărul de cazuri de COVID-19 în secţiile de terapie intensivă şi decesele.

Alexandru Rafila anunță o EXPLOZIE de cazuri la terapie intensivă și decese, în perioada următoare Alexandru Rafila anunță o EXPLOZIE de cazuri la terapie intensivă și decese, în perioada următoare

 

 


Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a afirmat vineri că în perioada următoare numărul de cazuri de COVID-19 în secţiile de terapie intensivă şi decesele vor creşte.

 


„Este o creştere evidentă, dar ea nu este o creştere rapidă, este o creştere lentă a numărului de cazuri. Sunt convins că dacă am face o curbă, o să vedem că această curbă are, în continuare, un caracter crescător. Dar, numărul de cazuri în secţiile de terapie intensivă şi decesele vor creşte în perioada următoare”, a spus Rafila la Digi 24.

S-ar putea ca ultimele două săptămâni să conducă la un bilanț negru

El a spus că explicația are la bază creșterea semnificativă a numărului de infecții cu Covid-19.


„Am avut peste 1.000 de cazuri noi, zilnic, în ultimele două săptămâni. Consecinţa acestei acumulăride infecții numeroase va duce, după un anumit interval, la creşterea numărului de cazuri şi a numărului de decese în secţiile de terapie intensivă”, a încheiat Alexandru Rafila.

 


CITEȘTE ȘI

NUMĂR RECORD de cazuri noi și decese, în ultimele 24 de ore

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter