Sănătate

Prefectul Clujului va dona plasmă pentru bolnavii de COVID-19:„E foarte important să faceți acest lucru”

Mircea Abdrudean, prefectul Clujui, va dona împreună cu soția lui plasmă pentru bolnavii de Covid-19.

Prefectul Clujului va dona plasmă pentru bolnavii de COVID-19 Prefectul Clujului va dona plasmă pentru bolnavii de COVID-19

 

 


Prefectul Clujului, alături de soția lui și copilul de 9 luni, au fost depistați pozitiv cu virusul Sars-CoV-2 în luna iulie. Abrudean și familia au fost asimptomatici, însă cu toate astea au rămas 10 zile internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Prefectul a decis acum că este timpul să-i ajute pe cei care încă sunt infectați cu acest virus și i-a îndemnat pe toți clujenii vindecați să facă acest pas vital în salvarea unor vieți.

 


„Este foarte important ca persoanele vindecate să înțeleagă că trebuie să-i ajutăm pe cei care se află acum în situații grave. Din fericire, la Cluj există un număr mare de pacienți vindecați și i-as îndemna pe toți să doneze sânge sau plasmă pentru a putea fi ajutați cei aflați acum în stare critică. Eu voi face acest pas împreună cu soția mea. Cel mai probabil vom merge săptămâna viitoare, deoarece am donat sânge pe 15 iunie și trebuie să așteptamă minim două luni de la ultima donare. Aș vrea să fac un apel către toți clujenii care se află în această situație, deoarece este un gest normal care implică un efort minim, dar care poate salva multe vieți.”, a declarat Mircea Abdrudean într-o emisiune.

 


La ora actuală, 537 de persoane din județul Cluj au fost declarate vindecate și externate după infecția cu noul coronavirus.

CITEȘTE ȘI:


Prefectul Clujului avertizează: „Dacă cifrele vor evolua negativ, putem extinde obligativitatea purtării măștii”

 

 


Ce amendă poți primi dacă nu porți mască în spațiile deschise din Cluj, începând cu 8 august

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter