Sănătate

La cât ajung cheltuielile pentru un bolnav de COVID-19? Mulți români nu și-ar putea permite

Unitățile medicale emit facturi uriașe de spitalizare pentru pacienții cu coronavirus, pe care mulți dintre români nu și le-ar permite, dacă nu ar fi decontate de stat.

La cât ajung cheltuielile pentru un bolnav de COVID-19? Mulți români nu și l-ar putea permite La cât ajung cheltuielile pentru un bolnav de COVID-19? Mulți români nu și l-ar putea permite

În unele cazuri, factura poate ajunge chiar şi la 16 mii de lei de pacient, în funcţie de gravitatea bolii şi de cât de mult a stat persoana respectivă internată în spital. 

„Costurile sunt diferenţiate pentru fiecare pacient în parte. Pentru pacienţii asimptomatici costurile au fost mici, în jur de 700-800, costurile diferă pentru fiecare. Cifrele aici se mişcă. Pentru pacienţii care au avut probleme, care au stat cel mai mult în secţiile de terapie intensivă sau pentru pacienţii ale căror teste s-au negativat foarte târziu, costurile ajung şi până la 160 de milioane, vorbesc de bani vechi”, a declarat Constantin Tîrziu, managerul spitalului Târgu Cărbuneşti, la Digi24.


În medie, pentru fiecare bolnav de COVID, Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti cheltuie 7.500-8.000 de lei.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Gorj, cheltuielile pentru un pacient de COVID-19 ajung și până la 12.000 de lei.


„În medie, pentru un pacient care petrece aproximativ 12 zile în unitatea noastră costurile de spitalizare ar fi undeva la 10.000 de lei, la care se mai adaugă costurile de hrană, analize şi medicamentele, acestea sunt undeva pe la 2.000 de lei, ceea ce înseamnă că un total ar fi de 12.000 de lei noi”, a spus Florin Niţu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Gorj.

CITEȘTE ȘI


Situație limită în Cluj, după valul de infectări din ultimele zile. NU MAI SUNT LOCURI într-un spital COVID!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter